Spartakus Bogcafé

Litteratur

Vi sætter en ære i til stadighed at kunne byde på eksemplarer af den danske arbejderlitteratur, der af rent kommercielle årsager ikke længere genoptrykkes på forlagene, på trods af dens fortræffelighed. Udover skønlitteratur lægger vi også et stort arbejde i at have et bredt udvalg af udgået venstreorienteret faglitteratur, f.eks. udgivelser fra Mondes Forlag, Tidens Forlag og Bibliotek Rhodos. Enkelte nye danske titler, f.eks. fra Forlaget Nemo og Forlaget Solidariet, finder også vej ind på vores hylder som supplement til vores brugte bøger. Derudover har vi altid de nyeste aktuelle tidsskrifter fra de danske kommunistpartier. Herunder gives en kort præsentation af nogle af de forfattere, som vi altid har på lager, og som vi stærkt kan anbefale alle nulevende og kommende generationer at læse.


Hans Scherfig

Hans Scherfig er blandt det sidste århundredes vigtigste danske forfattere. Flere af hans tidsløse og elskede romaner er filmatiserede, f.eks. Det forsømte forår og Den forsvundne fuldmægtig. Sarkasmen og spydigheden i hans samfundskritik, som især kommer til udtryk i Idealister, gør hans behandling af ellers alvorlige emner let læselig og nærværende. Med romanen Frydenholm leverer han desuden vigtige vidnesbyrd om den uhyrlige behandling af danske kommunister under 2. verdenskrig. En del af danmarkshistorien, der desværre alt for ofte udelades eller bagatelliseres.


Martin Andersen Nexø

Martin Andersen Nexø er den danske forfatter fra 1900-tallet, der er læst af flest mennesker rundt omkring i verden. Særligt kendte er hans dannelsesromaner Pelle Erobreren og Ditte Menneskebarn med beskrivelser af den ufattelige sociale uretfærdighed i det danske samfund omkring år 1900 og opbyggelsen af fagbevægelsen og andelsbevægelsen som stærkt modsvar fra arbejderklassen.


Hans Kirk

Hans Kirk viser med romanen Fiskerne en dyb forståelse for religions indflydelse, imens han samtidigt kritiserer dens fremmedgørelse og pacificering af mennesket. I Daglejerne og De ny Tider skildrer han udviklingen fra landbrugs- til industrisamfund i Danmark så skarpt, at mange opfatter disse værker som en gengivelse af Karl Marx' hovedværk Kapitalen i skønlitterær form.


Karl Marx

Karl Marx er sammen med Friedrich Engels grundlægger af den videnskabelige socialisme, vor tids vigtigste ideologi. I Spartakus Bogcafé finder du et stort udvalg af forskelligt filosofisk og politisk faglitteratur lige fra klassiske værker af Aristoteles, Platon til koryfæer som Karl Marx, Friedrich Engels, V. I. Lenin, Rosa Luxemburg og frem til nyere venstreorienterede skrifter som Kapitalen.com og No Logo.