Spartakus Bogcafé

Galleri

I tråd med at vi vægter arbejderlitteratur og venstrefløjens filosofiske og politiske litteratur højt i vores sortiment, består vores galleriudvalg primært af reproduktioner og litografier fra nyere tid. Samtidigt mener vi dog, at den progressive billedkunst har sine egne revolutioner set i sammenhæng med samfundets økonomiske og politiske udvikling i øvrigt. Hans Scherfig forklarer, at kunstens egne revolutioner skal forstås som "brud med de overleverede traditioner, former og fordomme; det akademiske maleri, hjemstavnsmaleriet, det romantiske mystificerende mørkemaleri og en stræben efter klarhed, enkelhed og frigjorthed". Vi indrammer plakater og tryk, blandt andet af de kunstnere, der præsenteres herunder. Derudover sælger vi også plakater, tryk og litografier uden indramning. Heraf en del politiske.


Pablo Picasso

Pablo Picasso var i starten af 1900-tallet hovedmanden bag udviklingen af kubismen, hvori kunstneren opløser billedmotivet i geometriske, kontrastfyldte og perspektivløse fragmenter set fra forskellige synsvinkler. Hans mest kendte værk Guernica forestiller fascisternes bombardement af den baskiske by under den spanske borgerkrig i 1937. Picasso var medlem af det franske kommunistparti fra 1944 frem til sin død, og i denne periode leverede han mange varianter af det kendte ikon af fredsduen, som stadig i dag er fredsbevægelsens vigtigste symbol.


Hans Scherfig

Hans Scherfig malede blandt meget andet sine kendte idylliske junglemotiver, der senere imod hans egen vilje fik kunstkritikere til at kategorisere ham som naivist. I hans værk Fællesskabet kommer hans politiske skarphed dog til udtryk, som vi kender den fra hans litteratur, idet han som en kommentar til EF (nu EU) fremstiller Danmark som en lille hvid kanin omringet af glubske rovdyr.


Henry Heerup

Henry Heerup der var en del af COBRA-gruppen sammen med blandt andre Asger Jorn er kendt fo sine objekter som for eksempel nisser, elskende par og ting fra dagligdagen og naturen der forenes i en særegen form for surrealisme og vitalisme. Hans motiver omhandler ofte tryghed, sundhed og arbejde, og de vækker ofte positive følelser og livsglæde hos beskueren.


Storm P

Storm P. er mest kendt som humoristisk kulturradikal bladtegner. I Spartakus Bogcafé finder du genoptryk af hans mest kendte malerier som Tilbage til naturen, Lola og vagabond-motiverne. Derudover har også vi mange af hans bogudgivelser på lager sammen med andre kendte karikatur- og satiretegnere fra venstrefløjen som for eksempel Herluf Bidstrup.